Palvelut

Täältä löytyvät yhteystiedot ja lyhyellä esittelyllä Miekkiön kylällä toimivia eri yrityksiä, yrittäjiä, yhdistyksiä ja seuroja.

Jos haluat oman yrityksesi, seurasi tms. esittelyn ja yhteystiedot tänne, lähetä siitä tiedot oheiseen osoitteseen: posti(at)miekkio.net


Finnmari

Vuonna 1972 toimintansa aloittanut kynttilätehdas, joka tunnetaan kuluttajien keskuudessa hyvästä kynttilä laadusta.


Lahden Antiikkitukku

Antiikki- ja tyylihuonekalujen sekä yksilöllisen sisustusesineistön maahantuontia, vähittäis- ja tukkumyyntiä harjoittava yritys. Toimipiste sijaitsee Lahden Miekkiössä, Helsinki-Lahti moottoritien kupeessa.


Mertamäen Tila

Mertamäen tila on pieni, noin neljän hehtaarin perhetila Orimattilassa. Viljelemme omaa ruokaamme ja tuotamme myyntiin mm. kananmunia ja hunajaa. Tilallamme on maidontuotantoa varten suomenvuohi ja kaksi länsisuomenkarjaan kuuluvaa lehmää. Minipossut Kerttu ja Niilo ovat ahkerat apulaisemme.


Miekkiön Ratsastustalli

Miekkiön Ratsastustalli sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä ja sinne on helppo tulla (Lahden keskustasta matkaa n. 9 km). Toimintaan kuuluu ratsastustuntien ja ratsastusvalmennustoiminnan järjestäminen ja tarjolla on myös karsinapaikkoja. Tilalla on maneesi, ulkokenttä ja estekalusto. Paikka sijaitsee maalaisympäristössä, hevosilla ja harrastajilla on miellyttävät olosuhteet. Tervetuloa harrastamaan maaseudun rauhassa vaikka olet melkein kaupungissa!


Päiväkoti Pulina

Viljapeltojen ja heppalaitumien takaa pilkistää keltainen koulurakennus johon tupsahti (melkein kuin taivaalta!) ihana uusin päiväkotiperheemme tulokas Pulina. Miekkiön maalaisidylliin Pulina sopii mainiosti, avarat tilat saivat vilinämäisen pintaremontin ja päiväkoti oli valmis vastaanottamaan 1-6-vuotiaat lapset kesällä 2015. Pulinan miljöö henkii vilinämäistä lepposaa tunnelmaa; on aikaa olla ja ihmetellä sekä nauttia verkaisesta maailman menosta olkkarin punaisella sohvalla. Varpaat pääsevät vauhtiin liikkalassa, jossa puolapuut, palomiestanko sekä keinut innostavat vauhdinhurmaan.


Puksujuna aloitti toimintansa jo vuonna -96, jolloin vastaavaa toimintaa oli Lahden lisäksi ainoastaan Kuopiossa. Puksujunaliikennöi kesäisin 10.6. – 10.8. Launeen perhepuiston ja matkustajasataman väliä. Lisäksi toiminta koostuu erilaisista tilausajoista, kuten koulujen, päiväkotien, vanhusten- ja palvelutalojen ihmisen kuljettamisista. Tiettävästi vanhin puksussa matkustanut oli 101-vuotias rouva. Myös eräs 90-vuotta täyttänyt rouva on saavuttanut eräänlaisen merkkipaalun kun on matkustanut puksun kyydissä yli 100 kertaa, jopa neljästi päivässä. Puksujuna koostuu ns. ”isopaksusta” ja ”pikkupaksusta”. Kyseessä on erilaiset ja kokoiset vaunut itse puksun perässä. Nykyinen puksun veturitraktori on kolmasversio alkuperäisestä. Puksujunaa kuljettaa Arto Sipilä, joka on sen myös ideoinnut ja rakentanut.

(Kuva Puksusta)    (Kuva Puksusta)