Kyläyhdistys

Hollolan kaakkoiskulmassa, 500 asukkaan Miekkiön kylässä, toimii vuonna 2013 perustettu kyläyhdistys. Sen toiminnan ydintä on entisen kyläkoulun ja seurantalon tilojen kunnostus ja ylläpito, niin että Miekkiö säilyy aktiivisena ja miellyttävänä paikkana asua.

Entisen koulun eli Miekkiö-talon tiloissa toimii nykyisin päiväkoti. Pihan hiekkakentällä sekä lasten että kaikkien kyläläisten on mahdollista kokoontua pallopeleihin ja talvella luistelemaan. Kokonaisuuteen kuuluu myös entinen seurantalo, nykyinen Kisala, jota on viime vuosina kunnostettu talkoovoimin.

Kisalan kunnostaminen on vielä esimerkiksi ulkotilojen osalta kesken, tarjoavat sisätilat jo paikan, jossa voi järjestää erilaisia tilaisuuksia kuten liikunta- ja harrastekursseja ja jossa yhdistykset voivat kokoontua. Tilat voi vuokrata kuka tahansa esimerkiksi syntymäpäiväjuhlia varten.

Yhdistys järjestää Kisalan ja Miekkiö-talon tiloissa ja alueella lukuisia eri tapahtumia. Näihin kuuluvat mm. Perinteiset kyläpäivät, Joulun avaus ja Peräkonttikirppis. Miekkiön tapahtumista, kyläkahvilan aukioloista ynnä muista ilmoitetaan näillä nettisivuilla, Facebookissa @miekkio.net, paikallislehtien menoinfoissa ja kylän ilmoitustaululla.

Miekkiön kyläyhdistyksen taustaa

Huhtikuun puolivälissä 2013 Aate II ry kutsui koolle kyläkokouksen. Kokouksessa päätettiin, että Miekkiön kylälle perustetaan kyläyhdistys ja yhdistyksen perustamista valmistelemaan valittiin Anna-Mari Pesari ja Esa Kukkonen. Mukaan valmisteluun ilmoittautuivat myös Taisto Toivola, Jari Lehtinen, Mervi Reini-Kaukinen, Manja Piela, Olli Hongisto ja Ismo Siilahti.

Perustamiskokous järjestettiin 27.5.2013 Kisalassa. Kokoukseen osallistui kolmisenkymmentä kyläläistä. Kyläyhdistyksen toiminnan tavoitteina on mm. aktivoida uusia ja vanhoja kyläläisiä mukaan yhteiseen toimintaan, tehdä Kisalasta kyläläisten tapahtuma- ja kohtaamispaikka, sekä toimia kyläläisten äänitorvena kunnallisessa päätöksenteossa.

Kyläyhdistyksen hallitus piti ensimmäisen kokouksensa 24.6.2013 Kisalassa. Kokouksessa päätettiin, että yhdistys alkaa järjestää Kisalassa kyläkahvilaa ja harrastetoimintaa 24.7.2013 alkaen.